Wij zoeken nieuwe collega’s!

Brandweer Spaarndam is op zoek naar vrouwen en mannen die onze brandweerpost willen komen versterken. Woon jij in Spaarndam of Spaarndam-West, dan ben jij mogelijk binnenkort onze nieuwe collega.

Spanning, actie, een opleiding tot Manschap A, een vergoeding, hecht teamverband, kortom:een zinvolle bijbaan!
Dit zijn een paar kreten van de vele die er zijn om het werk van de brandweer te typeren. De hulp van de brandweer wordt niet alleen ingeroepen bij het blussen van brand, maar ook bij verkeersongevallen, rampen, wateroverlast, ongeval met gevaarlijke stoffen of als mensen of dieren anderszins in nood zijn.

Wij zijn op zoek naar personen (m/v) die buiten kantooruren beschikbaar zijn voor het werk als vrijwilliger bij de brandweer.

Naar wie zijn we op zoek?
Wij zoeken vrouwen en mannen tussen de 18 en 45 jaar die wonen in Spaarndam of Spaarndam-West. Je moet verantwoordelijkheidsgevoel hebben, stressbestendig zijn en over een goede lichamelijke conditie beschikken.

We hebben veel te bieden

  • Opleiding
    Je start met de basisopleiding Manschap A, waarbij je in de avonduren of op zaterdagen alle vaardigheden van het brandweer vak leert.
  • Brandweeroefeningen en sport
    Één avond per week worden de benodigde vaardigheden geoefend. Daarnaast is het van belang om te werken aan een goede conditie. Hiervoor worden faciliteiten geregeld.
  • Vergoeding
    Als vrijwillig brandwacht ontvang je een jaarlijkse vergoeding en vergoedingen voor de uren dat je in opleiding bent, oefent en je inzet bij calamiteiten.
  • En verder spannend en uitdagend werk, een fantastische en hechte groep collega’s en de mogelijkheid om je zinvol in te zetten voor je omgeving.

Geïnteresseerd?
Indien je geïnteresseerd bent, kunt je contact opnemen met onze ploegchef Maarten Derkzen van Angeren, telefoon 06-55867562, of e-mail naar ploegchef@brandweer-spaarndam.nl.
Uiteraard mag je ook gewoon binnenlopen op onze oefenavond. Elke donderdag staat vanaf 19.00 uur de koffie en thee klaar.