Paard in de sloot

De brandweer heeft vrijdagochtend veel werk gehad aan een paard te water langs de Westlaan. Hoe lang het beest al in het water lag is niet bekend maar men is bijna anderhalf uur bezig geweest om hem er uit te krijgen.

Eerst kwam alleen de tankautospuit van Spaarndam die later hulp inriep van de collega’s uit Velsen-Zuid. Verschillende keren heeft de brandweer slangen onder het beest doorgevoerd maar door het spartelen mislukte deze pogingen. Tussendoor was duidelijk zichtbaar dat het beest sterk vermoeid was. Uiteindelijk heeft een brandweerman bij een boer een tractor gehaald en daarmee is het gelukt om het paard op het droge te krijgen. Direct werd begonnen om haar droog te wrijven, maar het was nog te vermoeid om op te staan.

Foto’s:
Foto’s en tekst: Ko van Leeuwen (www.kovanleeuwen.nl)

Media: