DB 788 defect op terugweg van oefening

Na een geslaagde oefenavond in de Zuidergasfabriek te Amsterdam, samen met onze collega’s van post Halfweg-Zwanenburg, kregen wij op de terugweg pech met onze dienstbus; de 788.

In de Schipholtunnel begon de dienstbus te roken, maar gezien de drukte op de weg en het feit dat de Schipholtunnel geen vluchtstroken heeft, werd besloten om de bus buiten de tunnel tot stilstand te brengen. Eenmaal op de vluchtstrook werd er vanuit de 742 een hoge druk straal afgelegd om de 788 te koelen, omdat deze voelbaar stond op te warmen. Vanuit de 742 is hierna de meldkamer geïnformeerd over de situatie en heeft men de betreffende rijbaan laten afkruisen om de veiligheid van ons personeel te verhogen.

Later in de avond is het personeel en materieel opgehaald door de 782, een dienstbus uit Haarlem-West. Ook is de 788 afgesleept naar Hoofddorp, waar zal worden bekeken wat de schade is.

P2000 melding:
22:58:28 26-07-12 INZETCOORDINATOR GRAAG TELEFONISCH CONTACT MELDKAMER BRANDWEER.