Afhijsen van een patiënt

Vanochtend werden de tankautospuit van Spaarndam en de hoogwerker van Velsen-Zuid gealarmeerd voor het afhijsen van een patiënt.

Ter plaatse gaf het ambulancepersoneel aan dat het voor de patiënt het beste zou zijn als deze horizontaal uit de woning zou gaan. Hierop is de hoogwerker opgesteld, zodat de patiënt via het raam op de eerste verdieping naar buiten kon worden gehaald. Nadat binnen de nodige hand- en spandiensten door de brandweer zijn verricht, werd de patiënt via het raam naar buiten vervoerd. Eenmaal beneden werd de patiënt in de ambulance geholpen, waarna de brandweer kon inrukken.

De tankautospuit van Velsen-Zuid is ook gealarmeerd voor dit incident, maar is niet ter plaatse gekomen. Omdat de Spaarndamse vrijwilligers mogelijk niet uit konden rukken, is uit voorzorg de 646 uitgerukt. Toen bleek dat brandweer Spaarndam voldoende bemanning had, is de 646 retour kazerne gegaan.

P2000 meldingen:
07:30:09 04-09-12 PRIO 1 DOKTER W NIJESTRAAT 6 SPAARNDAM AFHIJSEN PATIENT [ 757 742 ]
07:31:39 04-09-12 PRIO 2 DOKTER W NIJESTRAAT 6 SPAARNDAM AFHIJSEN PATIENT [ 646 ]