Wateroverlast

Ondanks de hevige regenval dit weekend, is het in de regio rustig gebleven met meldingen van wateroverlast. Anders was dit in Spaarndam, waar de brandweer zondagavond tweemaal werd opgeroepen voor meldingen van wateroverlast.

De eerste melding betrof een wateroverlast aan het Visserseinde in Spaarndam, alwaar in een kelder water zou staan. Ter plaatse bleek er inderdaad water in een kelder te staan. In overleg met een bewoner van het pand is besloten dat er hier voor de brandweer niks te doen was.

Op de terugweg naar de kazerne werd de 742 opgeroepen voor een tweede melding. Aan de Westkolk ter hoogte van nummer 50 zou de straat blank staan en het waterniveau alleen maar oplopen. Ter plaatse bleek een put verstopt te zijn. Na het wegpompen van het overtollige water en het opheffen van de verstopping, kon de brandweer retour kazerne.

P2000 melding:
19:22:50 04-11-12 PRIO 2 VISSERSEINDE 22 SPAARNDAM GEM. HAARLEM WATEROVERLAST [ 742 ]