Brand in het dak van een woning/restaurant

De Spaarndamse brandweervrijwilligers werden donderdagavond gealarmeerd voor een woningbrand aan de Kerkweg 23 te Spaarndam. Aan dit adres is ook restaurant De Stal gevestigd. Buiten de tankautospuit uit Spaarndam werd ook de hoogwerker vanuit Velsen-Zuid gealarmeerd.

Er zou sprake zijn van brand boven het restaurant, volgens de melder tussen de schoorsteen en het dak. Bij aankomst was in de nok van het dak ook een hoop rook te zien. De bewoner van het pand heeft zelf een bluspoging ondernomen, waardoor er geen vlamverschijnselen meer waren.

Het behulp van de hoogwerker heeft de brandweer het dak gecontroleerd. Hieruit bleek dat de brand nog onder de dakpannen woedde. Om de brand te kunnen bereiken heeft men een aantal dakpannen moeten verwijderen en een deel van het dak moeten slopen. Uiteindelijk is de  brandhaar op deze manier bereikt en heeft men de brand kunnen blussen.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de schade af te handelen.

Foto’s:
Foto’s: Jeffrey Koper

P2000 melding:
19:28:33 20-12-12 PRIO 1 STAL DE RESTAURANT KERKWEG 23 SPAARNDAM BRAND WONING [ 757 742 ]