Assistentie bij palingrokerij

Een stroomstoring in Spaarndam-West en delen van Haarlem-Noord heeft bij een palingrokerij in Spaarndam gezorgd voor een uitdaging. Doordat de stroom was uitgevallen, waren de circulatiepompen van het bedrijf stil komen te liggen. Hierdoor dreigde een grote hoeveelheid levende paling vroegtijdig te sterven, waardoor deze niet meer bruikbaar zou worden.

Met de inzet van een pomp heeft de brandweer gezorgd dat de watercirculatie in de loods weer op gang kwam. Het bedrijf heeft hierna zo snel mogelijk een aggregaat ingeschakeld, zodat het bedrijf op eigen kracht verder kon en de brandweer kon inrukken.

Een vergelijkbaar incident heeft zich in 2009 op dezelfde wijze bij dit bedrijf afgespeeld (klik hier voor meer informatie).

Foto:
Foto: Brandweer Spaarndam

P2000 melding:
13:40:26 22-12-12 PRIO 2 KUIJTEN JOH BV SPAARNDAMMERDIJK 101 SPAARNDAM GEM. HAARLEM HULP AAN DERDEN [ 742 ]