Gezonken woonboot

Zondag werd even na het middaguur melding gemaakt van een woonboot welke aan het zinken zou zijn. Hierop besloot de alarmcentrale de tankautospuit van Spaarndam en het waterongevallenvoertuig van Velsen-Zuid te alarmeren.

Ter plaatse was de tjalk al grotendeels onder water. Omdat er geen personen meer in de woonboot aanwezig waren, was er voor de brandweerduikers niks te doen. De Spaarndamse vrijwilligers hebben met meerdere pompen geprobeerd om water uit de boot te pompen, om zo verdere schade te voorkomen.

Deze poging is uiteindelijk gestaakt, omdat het waterpeil in de boot niet lager werd. De brandweer heeft uiteindelijk nog absoptieworsten in het water geplaatst om de uitstromende diesel zo op te vangen. Rijkswaterstaat is ook ter plaatse geweest om de diesellekkage te inspecteren.

Foto’s
Foto’s: George Bakker

P2000 melding
12:10:34 24-02-13 PRIO 1 NIEUW LEVEN SPEELTUIN VERENIGING BOEZEMKADE 1 SPAARNDAM GEM. HAARLEM VAARTUIG IN NOOD (BINNENWATER) (WOONBOOT) [ 567 742 ]