Paard te water

Zaterdagmorgen werd de Spaarndamse brandweer om even voor 7 opgeroepen voor een paard in de sloot aan de Inlaagsedijk. Ter plaatse bleek inderdaad dat een paard verkoeling had gezocht in een moddersloot.

Met behulp van 2 brandweerslangen werd geprobeerd om het paard weer op de kant te trekken. Dit was helaas in eerste instantie zonder resultaat. Het paard was al erg uitgeput en werkte daardoor zelf niet mee. Ook zat het dier erg vastgezogen in de modder.

Hierop werd gevraagd om een tweede bluswagen om zo meer personeel ter plaatse te krijgen. Hierop werd in eerste instantie de brandweer Velsen gestuurd. Zij moesten echter onderweg door naar een ongeval. Daarom werden de collega’s van Halfweg-Zwanenburg gestuurd om de extra menskracht te leveren. Met in totaal 14 brandweermensen was toen dier in enkele minuten weer op de kant.

Foto:
Foto: George Bakker

P2000 meldingen:
07:44:00 10-08-13 PRIO 2 JAN VAN GEEMSTRAAT SPAARNDAM DIER TE WATER (PAARD) [ 747 ]
07:21:51 10-08-13 PRIO 2 JAN VAN GEEMSTRAAT SPAARNDAM DIER TE WATER (PAARD) [ 646 ]
06:46:30 10-08-13 PRIO 2 JAN VAN GEEMSTRAAT SPAARNDAM DIER TE WATER (PAARD) [ 742 ]