Vastgelopen boot

Even na middernacht werd de tankautospuit uit Spaarndam samen met het waterongevallenvoertuig en de boot van Haarlem-West opgeroepen. Er zou nabij de Pol te Spaarndam een sloep vastgelopen zijn in een net.

Bij het ter plaatse komen van de 742 bleek er voor de tankautospuit weinig te doen. De boot lag ongeveer 20 meter uit de kant en was vast komen te zitten in een net wat gebruikt wordt voor de palingvisserij.

Na het ter plaatse komen van het waterongevallenvoertuig, is een zwemmer eerste op onderzoek uitgegaan. Hieruit bleek dat de schroef van de boot deels verstrikt zat in het net. Met behulp van een mes, schaar en ijzerzaag wist de zwemmer de boot na enkele pogingen los te krijgen. Hierop kon de boot zijn vaart weer hervatten en kon de brandweer inrukken.

Foto’s:
Foto’s: George Bakker

P2000 melding:
00:05:47 06-09-13 PRIO 2 LAGEDIJK SPAARNDAM Dienst aan derden [ 742 3010 3010A ]