Aanrijding op de A9

Zondagnacht, even voor middernacht, werd er door Rijkswaterstaat melding gemaakt van een ongeval, waarbij mogelijk een auto over de kop zou zijn geslagen. Het ongeval zou plaats hebben gevonden op de A9, ter hoogte van hectometerpaal 43.5 op de rechter rijstrook.

De brandweer van Halfweg-Zwanenburg rukte uit met de 747 als primaire tankautospuit, gevolgd door het hulpverleningsvoertuig 571 uit Velsen-Zuid. Omdat er mogelijk sprake zou zijn van een beknelling, werd ook de OvD-Midden met de 595 ter plaatse gevraagd. De 742 uit Spaarndam werd voor de tegengestelde rijrichting gealarmeerd. Vanzelfsprekend werden ook de politie en ambulancedienst gealarmeerd.

Ter plaatse bleek dat twee voertuigen met elkaar in aanraking waren gekomen. Er zaten drie personen in het eerste voertuig. De bemanning van de 747 heeft dit voertuig veilig gesteld. De 742 werd ingezet op het tweede voertuig, maar deze bleek geen inzittenden meer te hebben; de bestuurder was reeds uitgestapt en in gesprek met de politie.

Even later bleek dat de inzittenden van het eerste voertuig niet bekneld zaten, maar vanwege de regen weer waren ingestapt om zo beschut te zitten. Zij zijn door de brandweer uit de auto geholpen en gecontroleerd door de ambulancedienst. De 571, 742 en 595 zijn hierop weer ingerukt en de 747 heeft het incident verder afgehandeld.

Tijdens de afhandeling van dit incident zijn er tijdelijk 2 rijstroken afgekruisd, maar het verkeer heeft geen hinder ondervonden van deze maatregel.

P2000 melding:
23:47:00 15-09-13 PRIO 1 A9 R 43,5 SPAARNDAM ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL (BEKNELLING) [ 571 595 747 742 ]