Wateroverlast bij nieuwbouwwoningen

Maandagavond werd de Spaarndamse brandweer ter plaatse gevraagd bij een wateroverlast. Na een telefonische melding welke direct aan de post gedaan werd, is de dienstbus 3201 met 2 personen ter plaatse gegaan. Na een eerste onderzoek werd besloten om ook de tankautospuit 3230 ter plaatse te vragen.

In de nieuwbouwwoningen langs de Ringweg was het grondwaterpeil door de hevige regenval dusdanig opgelopen, dat het water de woningen in dreigde te lopen. Hierop werd de brandweer ingeschakeld.

De brandweer heeft met een aantal pompen alle kruipruimtes van woningen leeggepompt. Omdat het binnenterrein van de nieuwe woningen ook vol met water stond, bleef het water richting kruipruimtes trekken. Na drie uur pompen was het waterpeil dusdanig ver teruggebracht dat de directe dreiging van waterschade weggenomen was.

Foto’s:
Foto’s: Bas Idema
DSC_0999 DSC_1003 DSC_1006 DSC_1013

P2000 melding:
19:24:05 14-10-13 PRIO 2 UBA BOUW to RINGWEG 39 SPAARNDAM WATEROVERLAST [ 3230 ]