Storm in de regio

Op de dag van Sinterklaas, donderdag 5 december, woedde er een storm over het land. Ook in de regio Kennemerland was dit te merken. Nadat het KNMI “code rood” had afgegeven, werden alle brandweerkazernes in de regio bezet. Hierdoor kwam ook post Spaarndam in de lucht.

De eerste melding betrof een melding aan het Westhoff te Spaarndam. Daar zou een losse boom staan, welke op een woning dreigde te vallen. De 3230 is ter plaatse gegaan en heeft de boom in eerste instantie gestabiliseerd met spanbanden. De ladderwagen van Velsen-Zuid is ter plaatse gegaan om in samenwerking met de Spaarndamse bemanning de boom te vellen.

Tijdens het afhandelen van bovenstaande melding werden de tankautospuiten van Haarlem-West en Spaarndam samen met de ladder van Velsen-Zuid gealarmeerd voor een hevige stormschade aan het ziekenhuis in Haarlem-Noord. Een hoop dakbedekking zou daar losgekomen zijn, waarbij intern in het ziekenhuis een evacuatie is gestart. Na het ter plaatse komen van deze voertuigen is ook op verzoek van de 3030, tankautospuit Haarlem-West, de OvD Midden ter plaatse gekomen. Ter plaatse bleek ook daadwerkelijk een deel van de lichtstraat losgeschoten te zijn. Er is geen sprake geweest van een GRIP-situatie.

Hierna werd met de ladder van Haarlem-Oost alsnog de klus op het Westhof afgemaakt; de boom is een heel stuk ingekort waardoor het gevaar weggenomen is.

Na deze klus zijn er aan het Zijkanaal C nog een tweetal bomen in stukken gezaagd, nadat deze over een fietspad waren gevallen.

Tot slot mocht de Spaarndamse brandweer tijdens de oefenavond uitrukken naar de Pol. Ter hoogte van de loodsen van de Haarlemse Reddingsbridgade staat een boom welke enkele grote takken had verloren. Een aantal grote takken en stammen stonden nog op scherp, dus deze zijn door de brandweer weggezaagd, zodat het wegverkeer geen risico zou lopen.

Foto’s:
Foto’s: Brandweer Spaarndam
WP_20131205_001 WP_20131205_002 WP_20131205_005 WP_20131205_006
WP_20131205_008

Video:

P2000 melding:
13:40:06 05-12-13 PRIO 2 STORMSCHADE WESTHOFF 8 SPAARNDAM [ 3230 ]