Ongeval op de A9

Vanavond werd de Spaarndamse brandweer om exact 19:00u gealarmeerd voor een ongeval op de A9. Voor dit ongeval werden ook de brandweerkorpsen van Velsen-Zuid (met een hulpverleningsvoertuig), Halfweg-Zwanenburg (tankautospuit) gealarmeerd, alsmede enkele ambulances en eenheden van de politie. Gezien de ernst van het ongeval werd zelfs de traumahelikopter uit Amsterdam opgeroepen.

Nabij hectometerpaal 46.2 op de rijbaan richting Alkmaar zijn een motor en auto met elkaar in aanraking gekomen. Daarbij is de motorrijder om het leven gekomen. De hulpdiensten hebben zich bekommerd om alle betrokkenen en de politie zal een onderzoek uitvoeren naar de toedracht van het ongeval.

De brandweer van Halfweg-Zwanenburg heeft nog hand- en spandiensten verleend bij het ongeval, de brandweereenheden uit Spaarndam en Velsen-Zuid zijn teruggekeerd naar de kazernes.

De A9 is als gevolg van dit ongeval lange tijd afgesloten geweest tussen de knooppunten Rottepolderplein en Velsen.

P2000 melding:
19:00:05 16-12-13 PRIO 1 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL A9 R 46,2 SPAARNDAM [ 2470 1292 4030 3230 ]