Dakbrand aan de Pol

Woensdagavond gingen de piepers van de brandweerlieden uit Spaarndam en Velsen-Zuid. Aan de Pol te Spaarndam-West zou een woningbrand woeden, waarop een tankautospuit en autoladder zijn uitgerukt. Onderweg naar het adres zou er sprake zijn  dat de vlammen onder het dak vandaan zouden komen.

Bij aankomst van de brandweer bleken de bewoners niet thuis te zijn. De vlammen sloegen inderdaad onder de dakpannen vandaan, waarop de brandweer heeft toegang geforceerd tot de woning. Hierna werd een binnenverkenning ingezet. Aan de buitenzijde van de woning heeft de autoladder zich opgesteld, waarna aan de buitenzijde het bluswerk is ingezet.

Om de brand goed te kunnen bestrijden is het dak aan beide kanten gedeeltelijk verwijderd. Hierdoor heeft de brandweer goed kunnen controleren of de brand daadwerkelijk uit was, zodat deze later niet opnieuw zou oplaaien.

Gezien de locatie van de brand, is de vermoedelijke oorzaak een probleem met het schoorsteenkanaal.

Dienstbus 3201 is ook nog ter plaatse geweest voor de kleine verzorging.

Foto’s
Foto’s: Politie Haarlem (via Twitter)
Brand aan de Pol

P2000 melding
20:11:43 22-01-14 GROUP-1 PRIO 1 BRAND WONEN POL 46 A SPAARNDAM GEM. HAARLEM [ 2450 3230 ]