Koe te water… en nog een koe te water

Zondagmiddag werd er melding gemaakt van een koe te water. Het dier zou te water geraakt zijn aan de Groeneweg te Halfweg. De brandweer uit Spaarndam werd voor deze melding gealarmeerd.

Er werd uitgerukt met de tankautospuit en dienstbus. De tankautospuit uiteraard als primaire eenheid; de dienstbus bracht extra mankracht ter plaatse.

Ter plaatse bleek inderdaad een jonge koe in de sloot te staan. Nadat het dier in de juiste positie was gebracht, kreeg deze met behulp van een brandweerslang een zetje in de goede richting, waarna het dier zelf op het droge kon klimmen.

Uit blijdschap begonnen de uit nieuwsgierigheid toegestroomde koeien te rennen en springen, waarbij in dit enthousiasme een andere koe te water raakte. Nu kennen we het spreekwoord “Als een schaap over de dam is, volgen er meer“, maar het spreekwoord “Als er een koe in de sloot ligt, volgen er meer” was voor de Spaarndammers geheel nieuw. Uiteraard werd ook deze koe op het droge gebracht, waarna de brandweer haar spullen en kleding kon schoonmaken om vervolgens terug te keren naar de kazerne.

Foto’s:
Foto’s 1: Dhr. Koek, foto 2 en 3: Brandweer Spaarndam
koe3 koe1 koe2

P2000 melding:
13:39:09 22-06-14 PRIO 2 DIER TE WATER (KOE) GROENEWEG HALFWEG NH [ 3230 ]