Paard vast op hek

Zaterdagavond werd de Spaarndamse brandweer gealarmeerd voor een dier in te problemen. Aan de Inlaagdijk zou een paard staan wat vast zou zitten op een hek. De 3230 rukte uit en was snel ter plaatse.

Het dier had vermoedelijk de ambities om springpaard te worden, want deze poogde uit zijn verblijf te springen. Dit is slechts ten dele gelukt; het dier eindigde met het hek in zijn buik – slechts de voorbenen hadden het einddoel bereikt. Omdat de darmen van het dier ingedrukt werden door het hek, was hulp snel nodig.

Met dopsleutels 13 en 17 was een deel van het hek snel gedemonteerd, waardoor het dier al wat meer ruimte kreeg. Het paard hielp de brandweer een handje toen deze zelf terugkrabbelde naar zijn verblijf, alwaar de verzorgers zich direct over het dier bekommerden. Hierop keerde de brandweer terug naar de kazerne.

P2000 melding:
19:03:50 13-09-14 PRIO 1 DIER IN PROBLEMEN INLAAGPOLDER 6 SPAARNDAM [ 3230 ]