Ongeval op de A200

Om kwart voor zes werden de brandweerkorpsen van Velsen-Zuid en Spaarndam opgeroepen voor een ongeval op de A22. Ter hoogte van hectometerpaal 10,5 op de linkerrijbaan zou het fout zijn gegaan. Er zou een personenauto in aanraking zijn gekomen met een bestelbus.

De brandweereenheid van Velsen-Zuid was als eerste ter plaatse, maar er bleek ter plaatse niet aan de hand te zijn. Ondertussen was de Spaarndamse eenheid op de andere rijbaan onderweg, maar zij troffen ook niks aan. Op het moment dat Spaarndam weer keerde om richting kazerne te rijden, werd door de centralist de locatie gewijzigd in de A200, ter hoogte van De Zoete Inval. Hierop werd Velsen-Zuid bedankt, mocht Spaarndam doorrijden en werd Haarlem-Oost gealarmeerd om vanaf hun kazerne op de juist rijbaan op de A200 uit te komen.

Na enkele minuten was alle hulpverlening op de juiste plaats en bleek er sprake te zijn van een ongeval waarbij twee personenauto’s en een busje betrokken waren. Er waren geen inzittenden meer in de voertuigen, waardoor de werkzaamheden voor de brandweer beperkt werden tot het wegvegen van brokdelen.

De ambulancedienst heeft een vrouw en twee kinderen ter controle meegenomen naar het ziekenhuis. De kinderen hebben van de hulpverleners zogenaamde “Good Bears” (zie deze link voor meer achtergrondinformatie) gekregen. Het verkeers vanuit Haarlem richting het Rottepolderplein heeft de nodige hinder ondervonden van dit ongeval.

P2000 meldingen:
17:45:07 15-10-14 PRIO 1 BASIS ALARM ONGEVAL A22 L 10,5 VELSEN-NOORD [ 1292 2430 3230 ]
17:59:45 15-10-14 PRIO 1 ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL A200 L 10,5 SPAARNDAM [ 3131 ]