Auto te water langs de Slaperdijkweg

De Slaperdijkweg te Haarlem was zondagavond het toneel van vele zwaailichten. De hulpdiensten waren massaal uitgerukt voor een te water geraakte personenauto. De brandweer rukte uit met een waterongevallenvoertuig, hulpverleningsvoertuig, tankautospuit en officier van dienst. De geneeskundige tak had twee ambulances, een officier van dienst en het Mobiel Medisch Team (traumateam) gealarmeerd en ook de politie was in grote getale aanwezig.

De Spaarndamse brandweer heeft snel kunnen constateren dat er geen personen meer in het voertuig aanwezig waren. Echter was er geen spoor van de bestuurder te bekennen. Een brandweerduiker heeft rondom het voertuig gezocht, maar daar werd geen persoon aangetroffen.

Rondom het voertuig was een lang spoor vanaf de Slaperdijkweg te zien; bij het van de weg raken was zelfs een lantaarnpaal uit de berm gereden. Hierdoor waren de stroomdraden van de lantaarnpaal bloot komen te liggen, waarvoor de brandweer een tijdelijke bescherming heeft gemaakt. De gemeente is later ter plaatse geweest om deze schade te herstellen.

Tijdens de afwikkeling van het incident kwam de bestuurder van de auto aanlopen. De bestuurder is na een gesprek met de politie door de ambulancedienst onderzocht en voor verder onderzoek meegenomen naar het ziekenhuis.

Video:
Video: YouTube (Clifford Smit)

P2000 melding:
23:14:17 23-11-14 GROUP-1 Prio 1 Voertuig te water (PERSONENAUTO) (VK: 2) Nova Zembla Ijsbaan Slaperdijkweg Haarlem [ 2410 2470 1292 3230 ]