Auto te water in Spaarnwoude

In de nacht van zaterdag op zondag werden de hulpdiensten opgeroepen om naar de Valleiweg in recreatiegebied Spaarnwoude te gaan. Er zou sprake zijn van een voertuig te water. Brandweer Spaarndam rukte uit met een tankautospuit; vanuit Hoofddorp kwam een hulpverleningsvoertuig en het waterongevallenvoertuig van Amstelveen kwam ook ter plaatse.

Ter plaatse was het dermate glad dat de brandweervoertuigen problemen hadden om de Valleiweg te beklimmen. Hierop werd besloten om te voet verder te gaan. Met een warmtebeeldcamera en zaklampen werd gezocht naar het voertuig en de inzittenden. De politie bleek even later met een ambulance al ter plaatse te zijn; zij hadden de inzittenden van het te water geraakte voertuig al opgevangen. Het betreffende voertuig lag nabij een brug op de kop in een sloot. Voor de brandweer bleek er niets meer te doen.

De gladheid is zeer vermoedelijk de oorzaak van het ongeval.

P2000 meldingen:
04:09:04 01-02-15 Prio 1 Voertuig te water Klimmuur Spaarnwoude Valleiweg Velsen-Zuid [ 13WOASV 4270 1292 3230 ]