Paard bekneld

Maandagochtend werd de brandweer uit Spaarndam gealarmeerd voor een dier in de problemen. Er was een melding ontvangen dat er aan de Inlaagpolder een paard bekneld zou zitten, maar verdere informatie was onbekend.

De brandweer was snel ter plaatse en heeft het paard gelokaliseerd. Het paard had zich op een bijzondere wijze klem weten te zetten; het been van het dier zat tussen spijlen vast, welke op ongeveer anderhalve meter van de grond stonden. Het dier was hierbij op de rug beland.

Voordat de redding werd ingezet heeft de toegesnelde dierenarts eerst een inschatting gemaakt van de toestand van het paard. De dierenarts besloot dat de bevrijdingspoging gedaan kon worden zonder toepassing van narcose.

Met behulp van een spreider werden de spijlen uit elkaar gedrukt, waardoor het been vrij kwam en het paard bevrijd was. Hierna heeft de brandweer haar spullen ingepakt en heeft de dierenarts het incident overgenomen.

P2000 melding:
06:47:49 16-03-15 P 2 Dier in problemen (paard) Inlaagpolder 1 b Spaarndam 3230