SAIL-In 2015

Tijdens de SAIL-In van 2015 stond het Spaarndamse brandweerkorps, geheel volgens traditie, paraat bij pont Buitenhuizen voor hulpverlening. Bemand met de tankautospuit en de dienstbus, werd vanaf deze tijdelijke uitgangsstelling samengewerkt met politie, ambulance en reddingsbrigades.

Omdat SAIL-In veel bezoekers op de been brengt, heeft de Veiligheidsregio Kennemerland dit jaar meer voertuigen in de paraatheid gebracht dan dat normaliter het geval is. Zo was er onder andere een extra waterongevallenvoertuig paraat, maar stond ook Spaarndam “in dienst” bij zowel de eigen regio als bij de buurregio Amsterdam-Amstelland. De Spaarndamse brandweer is vandaag tweemaal uitgerukt.

Om 11:19u werd men gealarmeerd voor een reanimatie op de kruising Westpoortweg/Abidjanweg. Aldaar was iemand onwel geworden en op straat gevallen. Omstanders, waaronder een arts, zijn direct begonnen met de hulpverlening. Door de combinatie van deze hulpverlening en de pacemaker van de patiënt, was deze bij aankomst van de hulpdiensten alweer goed bij kennis en was er voor de brandweer niets anders te doen dan het verlenen van hand- en spandiensten in afwachting van de ambulance.

De tweede alarmering was om 14:21u, toen het wederom mis ging op de Westpoortweg. Een wielrenner raakte hierbij verstrikt in een stoeltje wat een voetganger bij zich droeg. Door deze actie heeft de wielrenner een flinke val gemaakt, waarbij deze het bewustzijn tijdelijk heeft verloren. De drager van de stoel liep bij deze aanrijding een flinke snee in de pink op. De brandweer heeft beide slachtoffers eerste hulp geboden, in afwachting van de opgeroepen ambulance.

Foto’s ongeval:
Foto’s: Jeffrey Koper
01 02 03 04

05 06 07 08

09 10

Aan het einde van de dag meldde er zich ook nog een fietser welke zijn fietssleutel kwijt was geraakt en zijn slot niet meer kon openen. Gelukkig heeft de brandweer altijd een passende sleutel en konden wij de heer weer op weg helpen.

Brandweer Spaarndam kijkt terug op een mooie SAIL-In, waarbij we ons nuttig hebben kunnen maken middels drie hulpverleningen en daarnaast de vele mooie schepen hebben kunnen zien.

Video: