Onderzoek naar gaslucht

In een woning aan Penningsveer te Haarlemmerliede werd vanavond een gaslucht waargenomen. Omdat de bewoners eerder op de dag ook al een gaslucht hadden waargenomen besloten ze nu 112 te bellen. De meldkamer stuurde de brandweer uit Spaarndam met spoed naar het adres, om onderzoek te doen naar de gaslucht.

Bij het uitstappen roken de brandweerlieden direct een gaslucht. Direct werd een meting gestart nabij de graafwerkzaamheden langs de weg welke hier plaats hadden gevonden. Hierbij werden geen alarmerende waarden gemeten. Ook in de woning werd ook geen gas gemeten.

Buiten was de lucht inmiddels ook niet meer waarneembaar, mogelijk door de wind welke er op dat moment stond. In samenwerking met de meldkamer is getracht te achterhalen of de oorzaak van de lucht in het Amsterdamse havengebied zou liggen. Hierover is geen uitsluitsel gekomen.

Omdat de metingen van de brandweer in en om de woning geen reden voor onrust waren, is de brandweer teruggekeerd naar de kazerne.

Foto:
Foto: Brandweer Spaarndam
30sept

P2000 melding:
19:38:41 30-09-15 P 1 Onderzoek (gas-/vreemde lucht) Penningsveer 3 Haarlemmerliede (VK:1) 3230