Explosie blijkt vuurton

Tijdens het zoeken naar een paard te water (meer daarover op deze pagina) werd de Spaarndamse brandweer opgeroepen om met spoed naar de Lagedijk te gaan, alwaar een explosie waargenomen zou zijn. Vanwege de ernst van de melding werd er direct voor een “binnenbrand industrie” gealarmeerd, waardoor de collega’s uit Haarlem-Oost (tankautospuit en autoladder), Halfweg-Zwanenburg (Cobra ColdCutter) en OvD-Midden ook werden opgeroepen.

Ter plaatse hing er een hoop rook over en langs de weg. Direct werd een onderzoek ingesteld naar de herkomst van de rook. Al snel werd er achter het gebouw een vuurton gevonden, waar vermoedelijk vuurwerk in is gegooid, wat voor een klap gezorgd zou hebben. Omdat er geen gevaarlijke situatie was, werden de overige eenheden bedankt voor hun opkomst en heeft de brandweer de situatie overgedragen aan de politie.

Brandweer Spaarndam rukte in en ging weer op zoek naar het paard te water.

Video
Video: Mark Hofmans

P2000 melding:
18:57:02 09-10-15 P 1 Brand industrie Lagedijk 9 Spaarndam Haarlemmerlied (VK:2) 3150 1292 3230 3131 1260