Lampje te water

Zondagavond werd er groot alarm geslagen bij de hulpdiensten. Zowel politie, ambulance als brandweer zijn uitgerukt naar de Delftlaan, alwaar een fietslampje in het water was gezien. De korpsen uit Haarlem-West en Velsen waren reeds ingezet, dus kwamen de diverse brandweereenheden uit alle hoeken van de regio om hulp te bieden: Nieuw-Vennep (waterongevallenvoertuig), Spaarndam (tankautospuit en OvD) en Haarlem-Oost (redvoertuig).

Ter plaatse leek het slechts te gaan om een fietslampje, zonder fiets of fietser. De brandweer is langs de kant een zoekslag begonnen op zoek naar een slachtoffer, maar trof niks aan. Bij het ter plaatse komen van het waterongevallenvoertuig, is direct een duiker te water gegaan welke het lampje uit het water haalde.

Nadat de duiker een zoekslag had gemaakt werd geconstateerd dat er verder niks of niemand te water was geraakt. Hierop werd de inzet werd beëindigd, de spullen opgeruimd en alle eenheden terug keerden naar hun kazernes.

P2000 melding:
19:39:05 18-10-15 P 1 Persoon te water Delftlaan – N208 54,0 Haarlem (VK:3) 3150 4310 1292 3230