Waterverontreiniging

Vrijdagavond werden de Spaarndamse brandweerlieden gevraagd om een kijkje te nemen bij de woonboten aan de Spaarndamseweg. Aldaar zou diesel in het water liggen. Tankautospuit 3230 rukte uit.

Over de lengte van een aantal woonboten en een klein stuk van de Jan Gijzenkade werd inderdaad een diesellucht geroken. Ook was een filmlaagje diesel op het water waarneembaar, echter kon de brandweer hier niets in betekenen.

In overleg met de alarmcentrale is het Hoogheemraadschap van Rijnland benaderd, over hoe deze situatie aan te pakken. Omdat reactie vanuit Rijnland enige tijd mocht duren, heeft de alarmcentrale de tankautospuit teruggestuurd naar de kazerne. Afhandeling van dit incident zal later vermoedelijk door Rijnland in combinatie met de gemeente Haarlem worden opgepakt.

Foto:
Foto: Jeffrey Koper
IMG-20160101-WA0012

P2000 melding:
20:28:34 01-01-16 P 2 Waterverontreiniging Spaarndamseweg(Woonboten) Haarlem (VK:1) 3230