Brandje in woning door wierook

Maandagavond werden de Spaarndamse brandweerlieden om kwart over acht gealarmeerd. In de Haarlemse Scheepersstraat zou vermoedelijk brand woeden, omdat de buren rook in de woning zagen en de rookmelders afgingen. De Haarlemse brandweereenheden waren op dat moment brand aan het bestrijden in Overveen, daarom werd Brandweer Spaarndam opgeroepen.

Ter plaatse was een brandlucht waarneembaar. Wij werden opgevangen door de collega’s van de politie, welke reeds een ruit van de voordeur hadden ingeslagen. Wij hebben op onze manier de rest van de deur geopend, waarna het zoeken naar de brand begon. Na enig zoekwerk werd het brandje gevonden in een bloempot.

Vermoedelijk heeft er wierook in de woning gebrand, welke in de bloempot is gevallen en dat voor brand heeft gezorgd. De bewoners van het pand waren niet thuis; de kat des huizes was onder het bed gevlucht en maakt het goed. Nadat de bloempot uit huis was gehaald, is deze geblust met een beetje water. De woning is met een overdrukventilator geventileerd, zodat alle schadelijke rook uit de woning is verdreven.

Stichting Salvage is ingeschakeld om in samenspraak met de bewoners de schade af te handelen.

P2000 melding:
20:15:26 18-01-16 P 1 Basis alarm Scheepersstraat 1 Haarlem (VK:2) 3230