Onwelwording aan de Westkolk

Zondagmiddag werden om half vijf de hulpdiensten naar de Westkolk te Spaarndam-West gestuurd. Aldaar was een man was van zijn fiets gevallen en lelijk terecht gekomen. Omdat hij zijn bewustzijn verloren had, werd uitgegaan van het ergste. Ambulances, politie, brandweer werden opgeroepen voor een reanimatie. Ook de traumahelikopter werd, gezien de ingeschatte ernst van het incident, direct opgeroepen.

De brandweer was snel ter plaatse en is begonnen met de hulpverlening. De man was inmiddels weer bij kennis; van reanimatie was daardoor geen sprake meer. In afwachting van de ambulancedienst is eerste hulp verleend. Na aankomst van de ambulance heeft de brandweer nog hand- en spandiensten verleend. De traumahelikopter heeft kort boven de Westkolk gevlogen, maar de inzet van het Mobiel Medisch Team was niet nodig.

Het slachtoffer is voor verder onderzoek vervoerd naar een ziekenhuis in de regio.

P2000 melding:
16:30:19 22-05-16 P 1 Reanimatie Cafe Spaarndam Westkolk 10 Spaarndam gem. Haarlem (VK:1) 123230