Onwelwording

Dinsdagavond werden de hulpdiensten rond tien over half acht naar het Westhoff te Spaarndam gestuurd, alwaar in een woning sprake zou zijn van een reanimatie. Politie, brandweer en ambulance rukten uit voor eerste hulp.

In de woning bleek inderdaad sprake te zijn van een medische noodsituatie, echter betrof het geen reanimatie. Politie Haarlem was als eerste ter plaatse en heeft gezorgd voor stabilisatie, terwijl de brandweer hand- en spandiensten heeft verleend aan het ambulancepersoneel.

Omdat de patiënt op de eerste verdieping lag, was aanvankelijk een autoladder gealarmeerd om de patiënt naar beneden te hijsen. Omdat er geen opstelplaats voor het voertuig was, is besloten om de patiënt naar beneden te tillen. De autoladder werd daarom onder dankzegging afbesteld.

Nadat de patiënt was overgenomen door de ambulancedienst is het Spaarndamse blusvoertuig teruggekeerd naar de kazerne.

P2000 meldingen:
19:45:56 31-05-16 P 1 Dienstverlening (Afhijsen patient, AED inzet) (VK: 1) Westhoff 17 Spaarndam 123150
19:41:07 31-05-16 P 1 Reanimatie (AED inzet) Westhoff 17 Spaarndam (VK:1) 123230