Onwelwording op de A9

Woensdagavond vond er op de A9 een onwelwording plaats. Ter hoogte van 45.7 in de richting van IJmuiden zou de auto, met daarin een onwel geworden persoon, staan. Ook zouden de deuren dichtzitten, waardoor er met spoed werd uitgerukt. Brandweer Spaarndam rukte, samen met de ambulancedienst en Rijkswaterstaat, uit naar het incident.

Op de A9 druk was vanwege eerdere ongevallen in de Wijkertunnel. Hierdoor was het voor de hulpdiensten een flinke opgave om ter plaatse te komen. Mede hierdoor werd door de eenheid uit Spaarndam aan de meldkamer gevraagd om de eenheid van Halfweg-Zwanenburg ook op te roepen. Vanaf het Rottepolderplein leek het verkeer namelijk helemaal stil te staan. Omdat de Spaarndamse eenheid het Rottepolderplein toch relatief snel gehaald had, werd het Halfwegse korps bedankt voor de opkomst.

Vervolgens bleek op de A9 richting IJmuiden dat mensen het drukker hadden met filmpjes van de hulpdiensten maken dan met het ruimte maken voor diezelfde hulpdiensten – sneller dan stapvoets rijden was bijna niet mogelijk. Hierom werd het korps van Velsen-Zuid verzocht ook uit te rukken en tegen de richting – over de afgesloten rijstroken – richting het incident te rijden.

Ha enige tijd kwam Brandweer Spaarndam toch als eerste blusvoertuig ter plaatse. De ambulancedienst hadden reeds toegang tot het voertuig weten te verschaffen, waarna zij de patiënt snel hebben weten te stabiliseren. Hierop keerden de brandweereenheden terug naar de kazernes.

P2000 meldingen:
18:21:26 29-06-16 P 1 Onwel (VK: 1) A9 R 45,7 Spaarndam 122430
18:16:26 29-06-16 P 1 Ongeval Wegvervoer Materieel A9 R 45,7 Spaarndam 124030
18:12:15 29-06-16 P 1 Onwel A9 R 45,7 Spaarndam (VK:1) 123230