Koe bekneld in hek

Dinsdagavond werden de brandweerlieden uit Spaarndam opgeroepen voor een dier in de problemen. Een drietal koeien was rond tien over half elf op de weg aan het wandelen. Bij het zien van fietsers wilden zij over een hek de wei in springen. Dit is twee koeien gelukt; bij de derde ging het mis, waardoor het dier in een onfortuinlijke positie terecht kwam.

De fietsers belden direct de brandweer, welke snel ter plaatse was. Met behulp van een hydraulische schaar is een stuk van het hek weggeknipt, zodat het been van het dier vrijkwam. De koe kon hierdoor weer op vier poten kon staan. Nadat het dier bekomen was van de schrik, liep deze rustig de wei in.

Foto:
Foto: Brandweer Spaarndam
index

P2000 melding:
22:37:39 12-07-16 P 2 Dier bekneld Slaperdijkweg Spaarndam gem. Haarlem (VK:2) 123130