Uit de hand gelopen kampvuur

Donderdagavond werd Brandweer Spaarndam opgeroepen voor een buitenbrand. Aan de Lagedijk zou veel rook en vliegvuur bij de firma Renautic vandaan komen. De achterliggende buren maakten zich zorgen om hun rieten dak, waarop zij de meldkamer hebben gebeld.

Het blusvoertuig 3230 rukte snel uit en schaalde op basis van de lokale bekendheid in combinatie met de melding op naar “prio 1”, waardoor er met zwaailicht en sirene verder werd gereden.

Ter plaatse bleek het om een uit de hand gelopen vuur in een vuurkorf te zijn, welke bij aankomst van de brandweer al getemperd was. De inzet bleef bij een gesprek met de eigenaar van het terrein, waarna de brandweer haar oefenavond voortzette.

P2000 melding:
20:27:28 06-10-16 P 2 Brandgerucht Lagedijk Haarlemmerliede (VK:3) 123230