Drachtige merrie te water

Vrijdag werd aan het begin van de avond een beroep gedaan op de Spaarndamse brandweerlieden. Bij een manege aan de Inlaagpolder was een paard te water geraakt. Het dier zou al enige tijd in het water liggen en de omstanders lukte het niet om het dier op het droge te krijgen.

De brandweer was snel ter plaatse en hoorde daar van de aanwezigen dat het dier een drachtige merrie was, waarbij de draagtijd nog een kwestie van weken zou zijn. Hierop heeft de brandweer zo voorzichtig mogelijk gewerkt, waarbij het midden- en onderlichaam van het dier zoveel mogelijk met rust gelaten zijn. Dit om een vroegtijdige worp te voorkomen.

Hoewel het enige tijd duurde voordat het dier in beweging kwam, is het de Spaarndamse paardenfluisteraars toch weer gelukt. Met behulp van brandslangen werd het dier op het droge gehaald, waarna het dier direct met de verzorgster naar de stal is gelopen voor een controle door de veearts.

Na het schoonmaken en inpakken van de spullen, keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Foto’s:
Foto’s: Brandweer Spaarndam
img-20161007-wa0013 img-20161007-wa0018 img-20161007-wa0017

P2000 melding:
17:59:59 07-10-16 P 2 Dier te water Inlaagpolder Spaarndam (VK:2) 123230