Brandgerucht

Op Tweede Kerstdag werden de brandweerkorpsen uit Spaarndam en Velsen-Zuid ’s avonds rond tien voor 6 opgeroepen voor een brandgerucht aan de Linie (Velserbroek). Politie en ambulance waren reeds opgeroepen voor een melding aldaar. Toen de woning vol met rook bleek te staan, werd ook de brandweer opgeroepen.

In eerste instantie werd de brandweer zonder spoed opgeroepen. Omdat de bewoner mogelijk verward zou zijn en niet duidelijk was of er sprake was van brand, werd de prioriteit verhoogd, waardoor de brandweer met optische en geluidssignalen is vertrokken.

Omdat de bewoner terug was gelopen in de woonboot en deze vol met rook stond – vermoedelijk afkomstig van het bereiden van een avondmaaltijd, heeft de brandweer de bewoner naar buiten gehaald en overgedragen aan de politie.

De woning is hierna door de brandweer gecontroleerd en geventileerd. Er bleek niets aan de hand te zijn. De bewoner is voor alle zekerheid nagekeken door ambulancepersoneel, maar bleek gelukkig niets te mankeren. Hierop rukten de hulpdiensten in.

P2000 melding:
17:50:07 26-12-16 P 2 Brandgerucht Linie Velserbroek (VK:2) 121292 123230 122430