Loos alarm

Zondagavond kwam er bij de meldkamer brandweer een bericht binnen dat vanuit de Melchiorstraat te Spaarndam elders vlammen te zien zouden zijn. Omdat de locatie niet helder was, werd besloten om de Spaarndamse bluseenheid naar de melder te sturen, alwaar men op onderzoek uit ging.

De melder toonde vanuit zijn zolderraam zijn waarneming aan de brandweer, zodat zij zelf de locatie kon bepalen. Hieruit kon men direct opmaken dat de vermoedelijke “brand” een wapperende vlag op het dak van de lokale supermarkt betrof, welke door een schijnwerper werd uitgelicht.

Omdat niet zeker was of de waarneming juist was, werd besloten om voor alle zekerheid even langs de supermarkt te rijden voor verder onderzoek. Aldaar ter plaatse, bleek dat de melding inderdaad loos was en de brandweer voor niets was uitgerukt.

P2000 melding:
19:54:45 19-03-17 P 1 Brand Melchiorstraat Spaarndam 12GG02 123230