Ongeval in de Wijkertunnel

Even na half zes werden dinsdagavond de hulpdiensten opgeroepen voor een ongeval in de Wijkertunnel. Omdat de eenheid uit Velsen reeds was ingezet, werd ook het Spaarndamse korps opgeroepen om hulp te verlenen. Samen met ambulance, politie, Rijkswaterstaat en de brandweercollega’s uit Beverwijk en Velsen-Zuid rukten zij uit.

In de rechterbuis van de Wijkertunnel zou een ongeval hebben plaatsgevonden tussen enkele voertuigen. De inzittenden zouden volgens de berichten nog in de voertuigen aanwezig zijn en mogelijk zouden er ook kinderen bij betrokken zijn. Gelukkig leek alles relatief mee te vallen bij de aankomst van het eerste brandweervoertuig, waardoor er al snel werd afgeschaald.

Doordat de Wijkertunnel door Rijkswaterstaat direct werd afgesloten, was een grote verkeershinder op de A9 richting Alkmaar direct het gevolg.

Foto:
Foto via Twitter (Rijkswaterstaat)

P2000 melding:
17:35:08 25-04-17 P 1 Ongeval Wegvervoer Letsel A9 R Wijkertunnel Velsen-Zuid 12GG02 122470 121292 123230 122340