Dier te water

Omstreeks kwart over 9 ’s avonds gingen de piepers van Brandweer Spaarndam dinsdagavond voor een melding van een dier te water. Aan de Groeneweg in Halfweg zou een koe een wandeling door een sloot aan het maken zijn. De 3230 rukte uit en ging op onderzoek uit.

Omdat een exacte plaatsbepaling niet kon worden afgegeven door de meldkamer, reed men rustig de Groeneweg af, zodat men goed rond kon kijken. Na enig zoekwerk werd het dier gevonden.

De jonge koe was erg nieuwsgierig naar de brandweermensen die naar hem toe kwamen lopen. Toen er een slang de sloot in ging werd het toch wat spannend, maar juist door de bewegingen van het dier kwam e.e.a. perfect in stelling voor een snelle redding. Enige momenten later stond het dier dan ook weer op het droge en werd het naar het juiste weiland geleid voordat de brandweer inrukte.

Foto’s:
Foto’s: Brandweer Spaarndam
 

P2000 melding:
21:14:32 20-06-17 P 2 Dier te water Groeneweg Halfweg 12GG02 12-3230