Assistentie bij huiselijk ongemak

Woensdagavond werd de Spaarndamse brandweer opgeroepen voor een dienstverlening aan de IJdijk in Spaarndam-West. De Spaarndamse bluslieden werden door de meldkamer opgeroepen om met spoed uit te rukken.

Door onbekende oorzaak was de traplift van de bewoner halverwege de trap tot stilstand gekomen en wilde deze geen kant meer op. De brandweer heeft de bewoner van de trap geholpen en de lift gereset, waarna deze weer naar behoren werkte.

De bewoner gaf tevens aan een vreemd trillend geluid te horen aan de buitenzijde van de woning. Omdat we toch ter plaatse waren hebben we even een blik geworpen. Het bleek te gaan om een los onderdeel van een zonnescherm dat door de harde oostenwind aan het trillen was. Dit is meteen even provisorisch vastgezet, zodat hier een monteur later naar kan kijken.

Na ruim drie kwartier kon de brandweer onder hartelijke dank van een gelukkige Spaarndamse bewoner weer terug naar de kazerne.

P2000 melding
19:02:13 28-02-18 P 1 Dienstverlening IJdijk Spaarndam gem. Haarlem 12GG01 123230