Brand in generator in cacaofabriek

Dinsdagochtend werden twee blusvoertuigen, een laddervoertuig en een officier opgeroepen voor een brandmelding, afkomstig uit een cacaofabriek in het Amsterdamse Havengebied. Vanuit het bedrijf aan de Koffieweg werd een automatische melding ontvangen, waarna er werd gebeld dat er daadwerkelijk rook in de fabriek hing. Ter plaatse ging de brandweer samen met de BHV-organisatie op onderzoek uit.

Bij aankomst van de brandweer hing er nog rook in het pand, maar werd direct geconstateerd dat de sprinklerinstallatie goed gewerkt heeft. Een flinke plas water als resultaat, maar er was geen noemenswaardige brand meer te bekennen. Er bleek een generator te hebben gebrand. De aanwezige bedrijfsbrandweer heeft gezorgd voor de afwikkeling van het incident, zodat de posten Spaarndam, Osdorp en de OVD terug konden keren naar hun regio’s.

P2000 melding
06:31:07 14-08-18 P 1 Brand Industrie Dutch Cacao, Koffieweg Amsterdam [ 13OVDN 13GG02 123230 13ASO 13ALO ]