Pony te water

Zondagochtend werd de brandweer uit Spaarndam opgeroepen om naar de Spaarndammerdijk te gaan. Aldaar zou een pony te water zijn geraakt en de eigenaren kregen het hier niet zelf op het droge.

De blusploeg van Spaarndam heeft ter plaatse geholpen om het dier weer op het droge te krijgen. Omdat het dier ver van de kant was, werd een brandweerman in waadpak te water gestuurd om het dier terug te leiden naar de kant, alwaar de collega’s klaar stonden met materialen om het dier terug te krijgen op het droge. Het paard had daar duidelijk geen zin in, en koos eieren voor zijn geld door op een andere kant zelf uit het water te lopen.

Voor de brandweer kwam daarmee de inzet ten einde; de eigenaren moesten een veldje verder lopen om hun dier terug te halen.

P2000 melding
10:19:07 28-07-19 P 2 BNH-01 Dier te water Spaarndammerdijk Spaarndam 123230