Brand in opslagcontainer

Vrijdagavond werden blusploegen uit Spaarndam en Velsen-Zuid opgeroepen voor een melding van brand een supermarkt in Spaarndam. Er was weinig bekend over de brand, behalve dat er aan de achterzijde van het pand veel rook waargenomen werd.

De brandweer uit Spaarndam was snel ter plaatse en kon een snelle inzet doen. In een opslagcontainer bleek door onbekende oorzaak brand te zijn ontstaan. De vlammen werden met een straal hoge druk snel geblust. Tijdens de bluswerkzaamheden werden er een aantal gasflessen onder de brand aangetroffen, waarop deze direct werden gekoeld en later werden veilig gesteld.

Na een korte inzet van de brandweer, kon men de slangen inpakken en terugkeren naar de kazerne. De politie heeft “plaats delict” gemaakt en heeft de brand in onderzoek.

Foto’s
Foto’s: George Bakker

P2000 melding
23:41:49 01-11-19 P 1 BNH-03 Brand Gebouw Albert Heijn Lageweg Spaarndam 123230 122430