Persoon te water

Op nieuwjaarsdag werd de brandweer uit Spaarndam rond half 1 ’s middags samen met andere hulpdiensten opgeroepen voor een persoon te water aan de Lageweg te Spaarndam. Aldaar was een scooter langs de weg aangetroffen, zonder persoon daarbij. De zorg was dat de persoon te water geraakt zou zijn, waardoor direct groot alarm werd geslagen.

De bluseenheid uit Spaarndam en collega’s van de Politie arriveerden als eerste, waarop direct een zoekslag rondom de sloten werd gemaakt. Met behulp van de warmtebeeldcamera werd niets gezien, maar er waren ook geen sporen zichtbaar. Bovendien was de motor van de scooter koud, waardoor het niet aannemelijk was dat het ongeval recent plaats zou hebben gevonden.

De Politie had al snel informatie dat de bestuurder van de scooter vermoedelijk thuis zou zitten. Na enige tijd werd dit bevestigd, waarop alle opgeroepen hulpdiensten (oa. politie, ambulances, traumahelikopter, blusvoertuig, duikers) onder dankzegging terug konden keren.

P2000 melding
12:30:23 01-01-20 P 1 BNH-05 Persoon te Water Lagedijk Spaarndam 123010 121292 123230