Wederom loos alarm Fort Penningsveer

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd de brandweer voor een automatische brandmelder opgeroepen. Het alarm kwam vanuit Fort Penningsveer, waar vandaan de brandweer eerder vandaag al een loos alarm had ontvangen.

Kort na het uitrukken bleek onze komst niet nodig; een melder zou per ongeluk aangesproken zijn, mogelijk weer door een rookmachine.

Terwijl de brandweerlieden de bluskleding aan het uittrekken waren, kwam er wederom alarm binnen voor Fort Penningsveer. Ook meldde de centralist dat er een 112-gesprek volgde, waarin werd gemeld dat de brandweer echt niet nodig was. De brandweer is ditmaal toch uitgerukt en heeft de politie ook ter plaatse verzocht.

Ter plaatse trof men zo’n 50 à 60 jeugdige personen in en om het Fort. Er werd wederom gemeld dat er niets aan de hand was, maar ditmaal werd een grondig onderzoek ingesteld door de brandweer. Al snel bleek dat er moedwillig rookmelders gesaboteerd waren, waardoor het systeem in alarm is geraakt.

Na gesprekken tussen de huurders, beheerder, politie en brandweer zijn maatregelen getroffen om verdere overlast te voorkomen. Ook werd de dienstdoende Officier van Dienst door de meldkamer geïnformeerd over het vooral.

P2000 meldingen
04:47:10 18-07-20 telefonisch contact meldkamer brandweer 121292
04:08:27 18-07-20 P 1 BNH-04 OMS brandmelding Fort bij Penningsveer Penningsveer Haarlemmerliede 123230
04:00:54 18-07-20 P 1 BNH-04 OMS brandmelding Fort bij Penningsveer Penningsveer Haarlemmerliede 123230