Wateroverlast

Zondagavond was er na vele dagen van behoorlijke warmte eindelijk verkoeling. Flinke regen- en onweersbuien trokken over het land, waarbij in Haarlem dusdanig veel water is gevallen, dat dit de brandweer goed aan het werk zette.

Het Spaarndamse korps werd opgeroepen voor bijstand in de stad, want niet alleen regende het buiten, maar het regende ook meldingen op de meldkamer. Eenheden uit Haarlem, Heemstede, Halfweg-Zwanenburg en Spaarndam werden ingezet om alle wateroverlast te bestrijden.

De Spaarndamse bluseenheid heeft een vijftal meldingen behandeld, welke varieerden van inpandige wateroverlast (lekkage, water uit de muren) tot volgelopen afvoeren, waardoor het water langs de gevels liep. Veelal was het bezoek van de brandweer van korte duur en konden problemen snel worden gestabiliseerd.

P2000 melding
20:14:24 16-08-20 P 2 BNH-06 Wateroverlast Strandwal Haarlem 123230