Winterstorm Bella

Winterstorm Bella heeft zondag gezorgd voor overlast. Op verschillende plaatsen in regio wist de storm de brandweer op de weg te helpen. Schades aan steigers, nieuwbouwpanden, bomen etc. werden hierbij aangepakt.

Brandweer Spaarndam heeft in Haarlem drie klusjes behandeld.

In de Saturnusstraat werden de collega’s van de hoogwerker uit Velsen-Zuid geholpen bij een losgewaaide dakbedekking. Door middel van een spanband werd erger voorkomen. Een aannemer zal op een later moment de schade moeten herstellen.

Hierna werd men op pad gestuurd naar een appartementencomplex aan de Archipelstraat. Aldaar stond het pand geheel in de steigers en waren er een aantal planken naar beneden gekomen. Een aantal losliggende planken in de steigers werden gefixeerd en ook een aantal loshangende schorren van de steigerconstructie werden hersteld. Na enige inspanning werd de situatie overgedragen aan de inmiddels gealarmeerde aannemer.

Tot slot werd in de Pijnboomstraat een losgekomen aluminium plaatbedekking van een opbouw teruggeschroefd op de oorspronkelijke plek, nadat deze door de storm was losgerukt.

Foto’s
Foto’s: Brandweer Spaarndam

P2000 meldingen
11:08:38 27-12-20 P 2 BNH-03 Stormschade Pijnboomstraat Haarlem 123230
09:23:24 27-12-20 P 2 BNH-03 Stormschade Saturnusstraat Haarlem 123230
08:36:21 27-12-20 P 2 BNH-06 Stormschade Saturnusstraat Haarlem 122450