Grote schuurbrand

Bij een grote brand aan de Groeneweg in Halfweg is donderdagnacht 15 december een berg met hooi in vlammen opgegaan. De brand is met veel materieel bestreden.

Om even na twaalven ’s nachts werd de brandweer Spaarndam opgeroepen voor een schuurbrand aan de Groeneweg. Nog voordat de eerste brandweerwagen uit kon rukken werd door de alarmcentrale opgeschaald naar middelbrand op basis van de vele 112 meldingen. Hierop werd ook de brandweerwagen van Velsen gestuurd. Aanrijdend naar het brandadres was de vlammenzee goed te zien. Hierop werd ook een speciale draagbare bluspomp uit Halfweg-Zwanenburg opgeroepen.

Ter plaatse bleek een berg met hooibalen in de brand te staan. Omdat het vuur zowel het dak van een aangrenzende schuur bedreigde en omdat in die schuur nog vele koeien stonden werd verder opgeschaald naar grote brand. Hierop kwam een derde bluswagen ter plaatse, samen met ondersteunend materieel. Tegen 04.00 uur werden de eerst aankomende eenheden afgelost door de vrijwilligers van Haarlem-Oost en Velsen-Zuid.

Foto’s:
Foto’s: Jeffrey Koper en George Bakker