Ongeval afrit A9

Zondagmiddag was de A9 tussen de brug over Zijkanaal C en knooppunt Badhoevedorp het toneel van een heen en weer rijden van hulpverleningsvoertuigen. Brandweerkorpsen uit Haarlem, Hoofddorp en Spaarndam, alsmede politie en een ambulance reden op de A9 met toeters en bellen, op zoek naar een zojuist gebeurd ongeval. Omdat de melder de locatie niet kon aangeven, duurde het even voordat de exacte ongevalslocatie bekend was.

Uiteindelijk bleek dat het ongeval had plaatsgevonden op afrit Haarlem-Zuid, alwaar een busje in een slip was geraakt en bij de berm tot stilstand was gekomen. Op dat moment was de brandweer uit Spaarndam – direct gevolgd door het hulpverleningsvoertuig uit Hoofddorp – het dichtst bij. Vlak voor het ter plaatse komen van de brandweer werd vanuit de ambulancedienst doorgegeven dat de hulp van de brandweer niet meer nodig was. Hiermee zijn alle brandweervoertuigen ingerukt.

P2000 melding:
14:26:18 24-11-13 PRIO 1 A9 R 42,6 ZWANENBURG ONGEVAL WEGVERVOER LETSEL [ 4270 3130 3230 ]