Assistentie politie

Zondagavond werd de Spaarndamse brandweer onder hoge prioriteit gealarmeerd voor een buitenbrand nabij de Haarlemse Zeilvereniging aan de Lagedijk. De politie zou reeds ter plaatse zijn en er zou sprake zijn van een mogelijke vlam in de pan aan boord van een boot.

Ter plaatse werd de brandweer opgewacht door de politie, welke de boot niet meer op de oorspronkelijke plek aantrof. De opvarende bleek de boot te hebben afgeduwd van de kant en de hulpverleners werd toegeroepen dat hij een alleen een verwarming had aangezet.

De politie gaf aan dat zij eerder een vuurbal van de boot hadden zien komen. Mogelijk is dit geweest ten tijde van het ontsteken van de verwarming, waar de opvarende over sprak.

De politie heeft de opvarende in verband met zijn grove taalgebruik later richting de hulpdiensten naar de kant gehaald voor een gesprek. Voor de brandweer was er niks meer te doen; zij keerden terug naar de kazerne.

P2000 melding:
19:42:32 04-01-15 Prio 1 Buitenbrand Haarlemse Zeilvereniging Lagedijk 7 A Spaarndam [ 3230 ]