Ongeval op de A9

Woensdagavond gingen om 18:00u de piepers van brandweerlieden uit Spaarndam en Velsen-Zuid. Zij rukten uit naar een ongeval op de A9, waar in de richting van Alkmaar een ongeval was gebeurd. Twee ambulances, politie-eenheden en Rijkswaterstaat rukten ook uit.

Bij het uitrukken werd de eenheden meegegeven dat het om meerdere voertuigen zou gaan, maar een exact aantal kon niet worden gegeven. Toen het Spaarndamse voertuig zich eenmaal door de ontstane file had weten te begeven, bleek het om twee voertuigen te gaan, waarbij er geen inzittenden meer waren.

Één van de voertuigen is door de brandweer veiliggesteld en naar de berm geduwd, zodat het wegverkeer weer opgestart kon worden. Een van de bestuurders is gecontroleerd in een opgeroepen ambulance. Nadat de weg was schoongeveegd, keerde de brandweer terug naar de kazerne.

Het verkeer ondervond de nodige hinder van het ongeval.

P2000 melding:
17:59:54 16-12-15 P 1 Ongeval wegvervoer letsel A9 R 49,2 Santpoort-Noord (VK:1) 2470 3230