Reiger in problemen

Zondagochtend werd rond 7 uur een beroep gedaan op de brandweer. Langs de Machineweg was door vissers een reiger gezien, welke in visdraad verstrikt was geraakt. Zij hebben de Dierenambulance gebeld, welke op haar beurt de brandweer heeft ingeschakeld.

Brandweer Spaarndam rukte uit en was snel ter plaatse. Omdat de reiger aan de overkant van het water lag ten opzichte van de bluslieden, werd besloten om samen met de Dierenambulance om te rijden. Eenmaal omgereden werd na een korte wandeling het dier aangetroffen. In samenwerking met de medewerkster van de Dierenambulance werd het dier bevrijd van het visdraad, waarna deze het hazenpad verkoos.

Foto’s:
Foto’s: Brandweer Spaarndam
reiger1 reiger2 reiger4

P2000 melding:
07:02:35 19-06-16 P 2 Dier in nood Machineweg Halfweg (VK:1) 123230